Haber Detayı
10 Haziran 2020 - Çarşamba 08:10 Bu haber 505 kez okundu
 
Ayasofya Konusunda AK Parti'den Ret
İYİ Parti'nin Ayasofya'nın toplu ibadete açılmasına dair önerisi, AK Parti'nin ret, MHP ve HDP'nin çekimser oylarıyla kabul edilmedi. AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Danıştay'ın konuyla ilgili kararı temmuz ayında vereceğini belirterek "Karardan sonra gerekli adımlar atılacaktır" dedi.
Gündem Haberi


İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu'nun Ayasofya'nın toplu ibadete açılmasına ilişkin olarak verdiği önerge, AK Parti'nin ret, MHP ve HDP'nin çekimser oyları neticesinde kabul edilmedi.

Konuya ilişkin olarak açıklama yapan AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, öneriye 'şimdilik' ret verdiklerini söyledi. Muş, "Danıştay’da bir dava yürümektedir, temmuz ayı içerisinde bununla alakalı bir karar verilecektir. Mesele araştırmanın ötesine geçmiştir. Karardan sonra gerekli adımlar atılacaktır" ifadesini kullandı.

'Biz Ayasofya'nın ibadete açılmasına değil, İYİ Parti'nin grup önerisine ret oyu verdik'
Muş, daha sonra bazı internet sitelerinde yer alan haberlere tepki gösterdi. Kişisel Twitter hesabında bir açıklama yayınlayan Muş, "Bazı internet siteleri sözlerimi çarpıtıp yalan haber yapmış. Biz Ayasofya'nın ibadete açılmasına değil, İYİ Parti'nin grup önerisine ret oyu verdik. 'Zulüm 1453'te başladı' diyenler bizim Ayasofya davamızı anlayamaz" dedi.

​Dervişoğlu'nun önergesinde şu ifadeler yer alıyordu:

“Ayasofya Cami, 1453 yılında, İstanbul'un fethi sonrası imam olarak kıldırdığı ilk Cuma namazını müteakip, Fatih Sultan Mehmet tarafından vakfedilerek camiye çevrilen, Türk ve İslam tarihi için büyük öneme sahip ve İstanbul'un Fethi'ni temsil eden en önemli sembollerinden biridir.

Bunun yanı sıra, zaman içerisinde bir külliyeye dönüşen Ayasofya Cami, tarih boyunca eşine rastlanmayan bir özenle Osmanlı Devleti'nin en gözde mabedi olarak işlev görmüş, 481 yıl cami olarak kullanılmış ve Türk milleti nazarında daima fethin aziz bir hatırası olarak anılmıştır.

481 yıl Müslümanlar için cami olarak kullanılan ve Türk-İslam tarihinin dönüm noktalarından birini ihtiva eden ve fethin sembollerinden biri olan Ayasofya Cami, 1934 tarihinden itibaren müze olarak faaliyet göstermeye başlamıştır.

Bununla birlikte, günümüz toplumsal ve tarihsel gereklilikleri ile milli şuurumuzun diri tutulması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla Ayasofya Cami'nin Müslümanlar için toplu ibadethane olarak kullanılması bir gereklilik arz etmektedir.

Bu kapsamda, Gazi Meclisimizde kurulacak araştırma komisyonu vasıtası ile Ayasofya Cami'nin Müslümanlar için ibadethane olarak kullanılması hususunda çalışmaların ivedilikle başlatılması gerekmektedir.”

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: haber
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Anketler
Sitemizin çalışmalarını nasıl buldunuz ?
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Amed Sportif
13
15
1
1
4
6
2
Galatasaray
13
13
1
1
4
6
3
Beşiktaş
12
14
2
0
4
6
4
Kocaelispor
12
7
2
0
4
6
5
Alanyaspor
11
8
1
2
3
6
6
Fenerbahçe
10
16
2
1
3
6
7
Trabzonspor
10
13
2
1
3
6
8
Kasımpaşa
10
7
0
4
2
6
9
Rizespor
10
7
2
1
3
6
10
Gaziantep FK
8
7
2
2
2
6
11
Arca Çorum
7
13
3
1
2
6
12
Başakşehir
7
10
3
1
2
6
13
Gençlerbirliği
7
5
3
1
2
6
14
Erzurumspor
7
3
3
1
2
6
15
Samsunspor
4
6
4
1
1
6
16
Konyaspor
4
4
4
1
1
6
17
Göztepe
3
11
3
3
0
6
18
Eyüpspor
3
2
5
0
1
6
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı