Haber Detayı
08 Ağustos 2019 - Perşembe 18:31 Bu haber 743 kez okundu
 
İstanbul Havalimanında Robot Dönemi
Yolculara danışmanlık hizmeti verecek danışma robotları, İstanbul Havalimanı’nda görücüye çıktı. Robotlarla yolcular arasındaki diyaloglar renkli görüntüler oluşturdu. Robota mescidin yerini soran yaşlı bir teyzenin, "Allah sana da namaz kılmayı nasip etsin” esprisi gülüşmelere neden oldu.
Teknoloji Haberi


İstanbul Havalimanı’nda yolculara hizmet verecek 2 adet danışma robotu test edilmeye başlandı. Havalimanına gelen yolcuların sorularına yanıt veren ve havalimanı ile ilgili başlıca soruları yanıtlayan robotlar büyük ilgi gördü.

Yolcuların bilet bilgilerini okuyup uçuş detaylarını ve uçuş kapısının haritasını canlı olarak gösteren robotların test sürecinin ardından bu ay sonunda aktif olarak hizmet vereceği öğrenildi.
Tamamen yerli teknoloji ile üretilen, İngilizce ve Türkçe sorulara yanıt veren robotların yolcularla diyaloğu ilginç görüntüler de oluşturdu.

Oğlunu, gelinini ve torunlarını Norveç’e göndermek için İstanbul Havalimanı’na gelen Fahriye Gürsoy, mescit’in yerini sorduğu robota “ Allah sana da namaz kılmayı nasip etsin” diyerek espri yaptı. Kendisine verilen cevaplar için teşekkür eden Gürsoy, "Allah senden razı olsun. Sana da Allah namaz kılmak nasip etsin. Ne diyeyim ki" ifadelerini kullandı.

Gürsoy, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, oğlu, gelini torunlarını Norveç'e uğurladığı için üzgün olduğunu söyledi. Yıllarca Norveç'te işçi olarak kaldığını, robotu ilk defa bu havalimanında gördüğünü ifade eden Gürsoy, "İlk mescidi sordum. Cevap verdi ama ikinci seferde bana darıldı ve söylemedi. Robotu görünce çok şaşırdık. İnsan gibi karşımıza çıkıyor ve sen soru sorabiliyorsun. O da cevap veriyor. Çok güzel bir şey" dedi.
İstanbul Havalimanı’nda danışmanlık hizmeti vermeye başlayan robota yolculardan ilginç sorular da geldi. Rukiye Şengül isimli yolcu, havalimanında karşılaştığı robota burçları sordu.

Şengül, robotun dijital ekranın güzel çalıştığını, test aşamasından sonra gerekli güncellemelerin yapılmasıyla daha da faydalı olacağını belirterek, "Çağımız dijital sistem dönemi. Buradan faydalanmamız tabii ki güzel olur. İnşallah sistem böyle başlar ve daha da gelişir. O zaman da insan gücünü azaltan, biraz daha hızlı ve yardımlı bir sistem oluşur diye düşünüyorum. Havalimanı için hayırlı olur" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: haber
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Anketler
Sitemizin çalışmalarını nasıl buldunuz ?
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Amed Sportif
13
15
1
1
4
6
2
Galatasaray
13
13
1
1
4
6
3
Beşiktaş
12
14
2
0
4
6
4
Kocaelispor
12
7
2
0
4
6
5
Alanyaspor
11
8
1
2
3
6
6
Fenerbahçe
10
16
2
1
3
6
7
Trabzonspor
10
13
2
1
3
6
8
Kasımpaşa
10
7
0
4
2
6
9
Rizespor
10
7
2
1
3
6
10
Gaziantep FK
8
7
2
2
2
6
11
Arca Çorum
7
13
3
1
2
6
12
Başakşehir
7
10
3
1
2
6
13
Gençlerbirliği
7
5
3
1
2
6
14
Erzurumspor
7
3
3
1
2
6
15
Samsunspor
4
6
4
1
1
6
16
Konyaspor
4
4
4
1
1
6
17
Göztepe
3
11
3
3
0
6
18
Eyüpspor
3
2
5
0
1
6
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı