Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/habe9480/public_html/index.php:1) in /home/habe9480/public_html/fonksiyon/ana_yapi.php on line 497
- Kira denetimine seçim molası .:Haber Budur:.
Bugün | Anasayfa Yap
Yeni Kayıt         Şifremi Unuttum!
Haber Sitesi Scripti Yeni Demo - Anasayfa
Yazı Boyutu : 12 punto14 punto16 punto18 punto

Kira denetimine seçim molası

Kira denetimine seçim molası 19-03-2011
Son iki yılda 540 bin yeni kira geliri mükellefi kaydeden Maliye Bakanlığı, hem seçim hem de Torba Kanun’dan yararlanma fırsatı için denetime ara verdi
Maliye Bakanlığı, hem seçim hem de “Torba Kanun”dan yararlanmak isteyen mükelleflere fırsat vermek için kira gelirini gizleyenlere yönelik denetimlere ara verdi. Kira gelirini gizleyen kişilere göz açtırmayan Maliye Bakanlığı denetim elemanları, son iki yıl içinde 540 bin kişiyi vergi mükellefi olarak kaydetti. Maliyeciler, bu yılın ilk yarısında kira gelirini gizleyenlere yönelik denetim yapmayacak.

Ancak yılın ikinci yarısında eskisinden daha yoğun bir denetim başlayacak. Torba Kanun’da, bugüne kadar kira gelirini hiç beyan etmemiş kişilere sadece 1733 lira vergi ödeyerek kayda girme imkânı verildiğine dikkat çeken Maliye yetkilileri, öncelikle vatandaşların bu fırsatı değerlendirmesi için zaman vermek gerektiğini belirtti. Bugüne kadar kira gelirleri için hiç vergi ödememiş kişiler 2 Mayıs 2011 tarihine kadar beyanname verip, mayıs ayı sonuna kadar da vergilerini ödeyerek sisteme girebilecekler. Bu durumda, geçmişe dönük kendileri hakkında herhangi bir vergi incelemesi yapılmayacak.

BROŞÜR BASILDI
Öte yandan, Gelir İdaresi, 2010 yılı kira geliri vergilerinin nasıl ödeneceğine ilişkin broşür bastırdı. Mükellefler beyannamelerini, ikamet ettikleri yere en yakın vergi dairelerine 25 Mart 2011 tarihine kadar vermek zorundalar. Ödemeyi ise mart ve temmuz aylarında yapacak. Konut kiralarında yıllık 2 bin 600 liranın, işyeri kiralarında ise 22 bin liranın altındaki gelirler için beyanname verilmesi gerekmeyecek. İstisnanın hesabında toplam kira gelirleri dikkate alınacak. Sadece konut kirası geliri elde edenlerin yıllık kiraları 2 bin 600 liranın altında kalırsa beyanname verilmeyecek.


Ahmet Kıvanç-HT EKONOMİ

 
Yorum Ekle
Üye girişi Yapmalısınız!
Tavsiye Et
Sayin okucuyumuz bu haberi istediğiniz kişiye gönderebilirsiniz.
*Kime:
*Kimden:
*Kisa Mesaj :
 
* İlgili yerleri boş bırakmayınız!
Yorum Yap
Yorumlar ( 0 )
Diğer Ekonomi Haberleri :
<<
>>
Yazarlar
Ufuk  Söylemez
Ufuk Söylemez
Türkiye’de 2014 İran yılı olacak
Türkiye’de 2014 İran yılı olacakİran ve Türkiye arasında imzalanan bir anlaşma ile 2014 yılının Türkiye’de “İran Yılı” ilan edilmesine karar verildi.
Şifreyle değil çalışarak..
Şifreyle değil çalışarak..YGS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte birinciler de belli oldu.
Deniz Feneri dosyasında şok gelişme
Deniz Feneri dosyasında şok gelişmeDeniz Feneri soruşturnası çerçevesinde, dosyada adı geçen RTÜK Başkanı Zahit Akman dahil 18 kişinin mal varlıðında tedbir konuldu.
Yorumlanan:
Hafta / Bu Ay / Yıl

Copyright © 2009 HaberBudur.com Tüm Hakları Saklıdır. ®
Bu Site TeknoPisi Tarafından Desteklenmektedir.